CSI / Rusia

Patru persoane au murit în urma aterizării eşuate a unui elicopter militar în Rusia

„La locul accidentului au fost descoperite cadavrele altor trei membri ai echipajului,” – a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia. Anterior s-a raportat faptul că la locul accidentului a fost găsit un mort.

Toate cele patru victime sunt militari – trei membri ai echipajului şi un instructor. O posibilă cauza a accidentului este o defecţiune tehnică.

Aparatul Mi-8 de producţie sovietică/rusă este un elicopter mulţi-scop dezvoltat de OKB Imeni Milea la începutul anilor 1960. Acesta este cel mai mare elicopter cu două motoare din lume.

Anul trecut, Rusia a înregistrat mai multe accidente aviatice cu aeronave militare. Pe 4 iunie, în regiunea Astrahan s-a prăbuşit un MIG-29. În aceeaşi zi, la Voronej s-a răsturnat pe pistă un Su-34.

Pe 8 iunie, la baza aeriană din regiunea Amur, un bombardier strategic Tu-95 a luat foc, un pilot a fost ucis.

Pe 14 iunie s-a prăbuşit în apropiere de Khabarovsk un alt bombardier – Tu-95 MS. Doi dintre cei şapte membri ai echipajului au fost ucişi.

Pe 4 iulie, în regiunea Krasnodar s-a prăbuşit un MiG-29, echipajul a reuşit să scape cu viaţă. După trei zile, tot pe teritoriul Khabarovsk, în timpul decolării s-a prăbuşit un bombardier Su-24M, cei doi membri ai echipajului au fost ucişi. La sfârşitul lunii ianuarie 2016, în regiunea Krasnoyarsk s-a prăbuşit un aparat MiG-31.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *