Politică

Pe scena politică din Moldova a apărut un nou partid – Partidul Național Moldovenesc

Pe scena politică din R. Moldova a apărut o nouă formațiune – Partidul Național Moldovenesc. Sâmbătă, 22 octombrie, în calitate de președinte interimar al Partidului Național Moldovenesc a fost ales medicul stomatolog Dragoș Galbur.

Potrivit lui Galbur, formațiunea politică este formată dintr-un grup de medici, profesori universitari, juriști, asistenți sociali, oameni de afaceri, agricultori, economiști, funcționari publici care s-a consolidat „în jurul unei idei comune care, având la bază modelul înaintașilor intelectuali moldoveni, au decis să se implice direct pentru a schimba radical spre bine situația politică deplorabilă din R. Moldova”.

„La data de 22 octombrie 2022, la Chișinău a avut loc ședința grupului de inițiativă privind constituirea Partidului Național Moldovenesc (…). Ca urmare a ședinței de constituire, grupul de inițiativă a votat în unanimitate pentru statutul și programul Partidului Național Moldovenesc, anunțând lansarea campaniei de colectare de semnături și adeziuni la partid, în strictă conformitate cu legea. Toți membrii grupului de inițiativă au votat pentru numirea dlui Dragoș Galbur în calitate de președinte interimar al Partidului Național Moldovenesc”, a spus Dragoș Galbur într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Partidul Național Moldovenesc este succesorul de drept al partidului cu același nume fondat în 1917.

Dragoș Galbur este de profesie medic stomatolog și fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău.

Anterior, el a deținut funcția de consilier medical la Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *