Social

Pedepse cu închisoare pentru persoanele care urcă în stare de ebrietate la volan

Persoanele care vor urca în stare de ebrietate la volan riscă nu doar pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității, dar și închisoare. Un proiect de modificare a Codului penal a fost înregistrat la Parlament de un grup de deputați PAS.

Dacă la moment, legislația prevede că „conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante şi/sau de alte substanţe cu efecte similar” se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, atunci parlamentarii propun ca cei care urcă la volan în stare de ebrietate să fie pedepsiți „cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoarea de până la 1 an, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, transmite Deschide.md.

De asemenea, persoana care a urcat la volan în stare de ebrietate și nu deține permis de conducere riscă să fie pedepsită cu „muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoarea de până la 2 ani”. La moment, Codul penal prevede că în acest caz persoana poate fi condamnată la pușcărie pe un termen de cel mult un an.

La fel, în cazul părăsirii locului accidentului de către un șofer aflat în stare de ebrietate sau care nu deține permis de conducere, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a solicitat deputaților elaborarea unui proiect de lege în vederea aplicării unor pedepse mai dure pentru cei care urcă la volan în stare de ebrietate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *