CSI / Rusia

Pentagonul: Numirea noului conducător al invaziei în Ucraina reflectă ”provocări sistemice”pentru Rusia

Numirea de către Rusia a unui nou conducător al operaţiunii de invadare a Ucrainei reflectă, cel mai probabil, ”provocări sistemice” pentru Rusia, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării al SUA.

Anunţarea generalului Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General rus, drept conducător al campaniei arată ”unele dintre provocările sistemice cu care armata rusă se confruntă de la începutul acestei invazii”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă din Forţele Aeriene Pat Ryder, la un briefing de presă.

”Am vorbit despre unele dintre aceste lucruri, în ceea ce priveşte problemele sale logistice, probleme de comandă şi control, probleme de susţinere, moral şi marele eşec în a atinge obiectivele strategice pe care şi le-a fixat”, a spus Ryder.

El a afirmat că Departamentul va ”continua să monitorizeze” astfel de schimbări de personal ale ruşilor.

”Cred că lumea ar vrea să vadă mai degrabă Rusia concentrându-se pe retragerea din Ucraina şi salvarea vieţilor nevinovate în loc să piardă timpul cu numeroase remanieri ale conducerii, şi soldaţilor ruşi şi familiilor lor le-ar plăcea probabil să vadă asta, de asemenea”, a afirmat Ryder.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *