Actualitate

Pentru a avea acces în cămine studenții de la USMF trebuie să prezinte testul PCR sau certificatul de vaccinare

Anunțul a fost făcut chiar de responsabilii instituției, de asemenea aceștia au anunțat că procesul de cazare deja a început. La fel, elevii pot prezenta testul la anticorpi, valabil 90 zile, pe lângă setul tradițional de acte.

„Astăzi și mâine, în intervalul orar 09:00- 17:00, studenții care au primit și au achitat bonul de cazare, se prezintă la căminul indicat în mesajul din mail (pentru studenții anului I) sau conform repartizării din SIMU (pentru studenții anilor II-VI), anunță responsabilii de la instituție”, anunță USMF.

 Pentru cazare este necesar ca studenții să prezinte următoarele:

– Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 SAU testul PCR negativ efectuat în intervalul a 72 ore sau testul la anticorpi, care să fie valabil 90 zile;
– Confirmarea achitării bonului;
– Copia buletinului de identitate.                                                                                                                                                                                                                

Rugăm studenții și însoțitorii să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului, menținând distanța socială și purtând mască de protecție, mai anunță responsabilii instituției.

Amintim că, anterior a apărut o informație în presă cu privire la obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare sau a testului negativ la COVID, aceasta nu a fost confirmată și nici infirmată de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.                                                                                                                                                    
„Nu a fost nici o indicație în acest sens. În principiu am spus, atunci când este vorba de colectivități foarte mari și când în mediu în aceeași cameră stau trei studenți, organizatorii de la universitate trebuie să se asigure că nu va veni nimeni să infecteze pe ceilalți. Acum, când vin de acasă, după aia ei vor locui într-un mediu mai restrâns. Ar putea să apară aceste întrebări la Universitatea de Medicină(USMF) cu referire la accesul lor în clinicile universitare. Vor apărea astfel de întrebări, față de unele grupuri de studenți, așa intuiesc”, a declarat Nemerenco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *