Actualitate

Perchezițiile de la Centrul medicilor de familie nr.3: Medic, cercetat pentru că ar fi introdus date false privind vaccinarea a 9 persoane

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliul medicului vizat, precum și în 2 birouri de serviciu ale acestuia din incinta Centrului medicilor de familie nr.3 Botanica. În rezultatul efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate două telefoane mobile și înscrisuri de ciornă, care urmează a fi supuse cercetării și aprecierii relevanței lor în calitate de probe în cadrul acestei cauze penale.

„Cu referire la medicul vizat, menționăm că, în privința acestuia nu a fost aplicată vreo măsură procesuală de constrângere. Fiind recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de fals informatic, aceasta la moment pledează nevinovat”, informează PG.

Știrea inițială

Procurorii Procuraturii Chișinău efectuează în aceste momente percheziții la Centrul Medicilor de Familie nr.3 din sectorul Botanica al capitalei.

„Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, desfășoară la moment percheziții la Centrul medicilor de familie nr.3 Botanica, unde anumiți lucrători medicali sunt vizați într-o cauză penală, pornită pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals informatic, infracțiune prevăzută de art.260/5 din Codul penal, pentru falsificarea certificatelor de COVID-19 și introducerea datelor false în sistemul informatic”, a declarat ofițerul de presă al Procuraturii Generale Mariana Cherpec.

Pe parcurs revenim cu mai multe detalii

Sursa: jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *