Social

Peste 7 mii de locuri de muncă pentru şomerii din Moldova

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile aproape 2000 de locuri, constituind 27% din numărul total de locuri vacante. Este nevoie de aproape 400 de specialişti în medicină – asistenţi medicali, medici specialişti şi din medicina generală. Aproape 200 de locuri sunt destinate specialiştilor din învăţământ – profesori în învăţământul profesional, educatori la grădiniţe şi profesori în clasele primare. Se mai caută şi peste 500 de contabili, specialişti în finanţe, manageri, dar şi funcţionari publici.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, mediu general şi pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă peste 5200 de locuri de muncă, ceea ce constituie 73% din numărul total de locuri de muncă vacante. Majoritatea sunt destinate lucrătorilor în industria textilă şi confecţii, urmează vânătorii, lucrătorii în hoteluri şi restaurante etc.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *