Ultima oră

Petcov: Ministerul Apărării a vândut armament rețelei Al-Qaida

Mebrul PCRM a declarat că în septembrie 2012, la aeroportul de la Mărculești ar fi aterizat un avion din Libia și ar fi transportat peste 50 de tone de armament.

”S-a constatat că partenerii cu care au colaborat autoritățile moldovenești activau în calitate de furnizori de arme extremiștilor libieni în perioada războiului civil din Libia”, a declarat Petcov. Potrivit lui, cazul a fost investigat anul trecut de către comisia parlamentara de profil, însa vinovații nu au fost identificați.

Aintim că, în seara zilei de ieri, 12 septembrie 2011, pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat un avion de transport IL- 76 din Libia. Ulterior, în dimineața următoate, aeronava a decolat spre Aeroportul Mărculeşti pentru a prelua o încărcătură militară, conform unui contract încheiat între Ministerul Apărării al R. Moldova şi o companie letonă din oraşul Riga. Potrivit contractului, Ministerul Apărării a comercializat companiei respective un lot de muniţii din dotarea Armatei Naţionale cu termenul de exploatare depăşit.

Sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *