Eveniment

PG cere retragerea imunității judecătorului Gheorghe Crețu

Potrivit PG, pe data de 23 decembrie 2012, tânărul om de afaceri Sorin Paciu, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit la o partidă de vînătoare de mistreți autorizată în pădurea din preajma satului Călinești, raionul Glodeni. Din cauza rănii provocate în urma împușcăturii, bărbatul a decedat în spital la două zile după incident.

Pe acest caz, Procuratura raionului Fălești a declanșat o cauză penală în baza articolului -lipsirea de viață din imprudență- din Codul penal, fiind numite o serie de acțiuni de urmărire penală pentru elucidarea celor întîmplate.

A fost efectuată expertiza medico-legală a cadavrului, actualmente procurorii fiind în așteptarea rezultatelor celorlalte expertize dispuse pe acest caz, și anume: expertiza balistică, traseologică și histologică.  Între timp, procurorii au identificat persoana bănuită de producerea împușcăturii, acesta fiind vicepreședintele Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu. Acesta nu poate fi supus deocamdată urmării penale deoarece posedă imunitate, care poate fi retrasă prin decizia CSM.

Procurorii sunt în așteptarea acordului CSM pentru a putea demara acțiunile procesuale și audierea judecătorului pe marginea acestui caz. PG susține că acțiunile de urmărire penală ar putea fi finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie. 

Timpul.md 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *