Actualitate

PLDM despre votul rușinos dat de Năstase în favoarea Federației Ruse: „Putea fi EVITAT”

„Credem că votul ruşinii la APCE putea fi evitat, dacă exista o conştientizare complexă a contextului şi, mai ales, un ataşament profund faţă de valorile şi istoria neamului nostru! Cât de uşor, din nesăbuinţă, am devenit trădători pentru ţara prietenă Ucraina. Nu ştim dacă a fost o gafă sau un exces de zel pentru a face pe plac cuiva. Indiferent de motive, aceste acţiuni aduc un prejudiciu de imagine colosal statului şi mai ales cetăţenilor noştri, care încă au vie memoria evenimentelor dureroase care au îngenunchiat acest popor, prin asuprire şi teroare.

Oare nu este mai importantă solidaritatea cu propriii cetăţeni, decât servilismul de conjunctură?”, se spune într-un comunicat al partidului.

Amintim că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză. Rusia a fost lipsită de dreptul la vot în APCE ca reacţie la anexarea abuzivă a peinsulei ucrainene Crimeea în 2014, votul de luni noapte este prima instanţă în care se ridică o sancţiune impusă Rusiei în legătură cu Crimeea şi implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Din partea Republicii Moldova „pentru” a votat socialistul Vlad Bătrâncea şi liderul PPDA Andrei Năstase, iar împotrivă a votat deputatul PAS Mihai Popşoi. Ulterior Năstase a venit cu o explicaţie a votului său.
 
tvrmoldova

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *