ExterneRăzboi

Podoleak către comunitatea internațională: „Nu ne mai propuneți capitulare sub masca diplomației”

Consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoleak, a lansat un apel către comunitatea internaţională să înceteze să mai facă Ucrainei oferte de capitulare sub masca diplomaţiei, într-un mesaj postat pe Twitter miercuri seara, potrivit agenţiei ucrainene de presă Ukrinform și Agerpres.

”Când cineva vorbeşte de o ”reglementare diplomatică”, acesta propune de fapt ca Ucraina să dea curs ultimatumului dat de Rusia: să-şi dea teritoriile şi să-şi recunoască înfrângerea. Poporul ucrainean nu va fi niciodată de acord cu aceasta. Astfel încât am o rugăminte: nu mai propuneţi Ucrainei capitularea sub masca diplomaţiei!”, susţine Podoleak în mesajul său.

Rusia încearcă să-i determine pe partenerii Ucrainei să exercite presiuni asupra preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski pentru a accepta ultimatumul Federaţiei Ruse la masa negocierilor şi îngheţarea conflictului, a declarat Podoleak într-un interviu acordat la sfârşitul lunii octombrie postului de televiziune german Welt.

„Doar că îngheţarea conflictului înseamnă acordarea unui respiro Moscovei pentru a se pregăti de continuarea invaziei”, a subliniat Podoleak, citat de Ukrinform.

În prima etapă a conflictului, care a ajuns joi în cea de-a 253-a zi, Rusia şi Ucraina au avut patru runde de discuţii la nivel de delegaţii, dintre care ultima a fost la 29 martie în Turcia.

Acest proces a fost suspendat pentru că, potrivit Kievului, partea rusă nu venea cu nimic concret care să facă obiectul unor discuţii.

La 30 septembrie, Vladimir Putin, într-un discurs privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est), a cerut Ucrainei să înceteze imediat focul şi să se aşeze la masa negocierilor, excluzând faptul că returnarea teritoriilor ucrainene ar putea constitui obiectul discuţiilor.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a răspuns că Ucraina doreşte să ajungă la un acord cu Federaţia Rusă, dar acest lucru este imposibil cu actualul preşedinte rus.

„Nu ştie ce înseamnă demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiţi pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte”, a subliniat Zelenski.

La 4 octombrie, Volodimir Zelenski a anunţat intrarea în vigoare a deciziei din 30 septembrie a Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, care declară oficial ”imposibilitatea de a purta negocieri cu Putin”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cam așa a procedat și Germania hitleristă. Au luptat pînă au adus armata roșie și americanii.. la Berlin, sacrificând miliaone de germani și aliați ai lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *