Internațional

Polonia se alătură statelor baltice și refuză vizele pentru turiștii ruși. Germania și Franța se opun

Polonia se alătură statelor baltice și refuză vizele pentru turiștii ruși, o măsură pe care Ucraina o solicită de mai multe săptămâni. În cadrul unui interviu cu cotidianul american Washington Post, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut ca țările occidentale să nu mai emită vize pentru cetăţenii ruşi.

Însă Germania, Franța și, probabil, și Olanda, se opun.

Polonia refuză vizele pentru turiștii ruși

Încă de joi, Estonia a anunțat că nu mai primește turiști ruși.

Ministrul eston de externe, Urmas Reinsalu a declarat, după o ședință de guvern, că, deși vizele Schengen emise de țara sa vor rămâne valabile, acestea nu vor fi acceptate pentru intrarea în Estonia. Ele rămân însă valabile pentru restul țărilor din spațiul Schengen, transmite Defapt.ro.

Estonia a încetat să mai elibereze noi vize turistice rușilor la scurt timp după începerea războiului în Ucraina, excepție făcând rudele cetățenilor estonieni.

Poziția Estoniei este sprijinită și de Finlanda, de statele baltice, Cehia, Slovacia și Danemarca.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a insistat că preşedintele rus Vladimir Putin ”este cel responsabil pentru acest război”, nu ansamblul populaţiei ruse, iar o astfel de măsură generală de interzicere a vizelor pentru cetăţenii ruşi ”ar fi îndreptată împotriva întregii populaţii, inclusiv a celor nevinovaţi”.

The Times susținea, azi, într-un editorial, propunerea ca rușii să nu mai fie primiți în Europa de Vest: „Pe malul lacului Como, cel mai grav război din Europa din ultimii 75 de ani pare departe. Fără griji, cosmopoliți și cheltuitori, vizitatorii ruși se înghesuie în baruri și plaje. Există și ucraineni, în mare parte la muncă. Un refugiat care trudea în hotelul nostru a petrecut o lună într-o pivniță înainte de a evada în Italia; ea spune că îi place aerul proaspăt și singurătatea plimbării ei târzii, până acasă.

Cât ar mai trebui rușii să se bucure de vacanțele din Europa?”, transmite sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *