Culinar.md

Porc prăjit în chifle

– o ceaşca sos de grătar (după preferinţe)
– sare şi piper
– patru-cinci chifle de pâine

Mod de preparare

Într-o oală mai mică puneţi jumătate de ceapă tăiată rondele şi lăsaţi până se rumeneşte, apoi puneţi peste ceapă carnea tăiată felii, după ce aţi presărat pe ambele feţe sare şi piper. Adăugaţi peste bucăţile de carne restul de ceapă şi acoperiţi cu o ceaşcă de apă. Aşezaţi capacul şi lăsaţi aşa aproximativ o oră şi jumătate. Între timp, puteţi să vă mai uitaţi dacă nu a scăzut de tot apa ca să se ardă carnea. După acest timp, scoateţi capacul şi cu atenţie scoateţi carnea din oală. Folosind două furculiţe, rupeţi în bucăţi mici bucăţile de carne. Se amestecă apoi cu sos de grătar, condimente şi se ajustează în funcţie de preferinţe, dacă este necesar. Tăiaţi chifla în jumătate (dar nu de tot) şi puneţi în mijloc carne amestecată cu sos şi ceapa rămasă în oală. Puteţi servi aceste chifle cu carne de porc cu murături.

Notă:

Proteinele furnizate de carnea de porc de calitate (musculatură) sunt proteine de prima calitate, adică furnizează toţi aminoacizii esenţiali necesari în proporţiile apropiate ale proteinei etalon. Lipidele din carnea de porc (reprezentând în medie circa 7,5 g/100 g carne) sunt o sursă importantă de acid linoleic conjugat, care în lumina celor mai recente studii poate furniza protecţie împotriva unor forme de cancer, precum şi a unor afecţiuni cardiace datorită proprietăţilor sale antioxidante.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *