Actualitate

”Poveste cu iz penal în cazul Lupașcu”- PCCOCS a inițiat un proces penal privind numirea unui judecător la CCM

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță înregistrarea procesului penal pe faptul numirii în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM), în aprilie 2021, a unui judecător care intrase în exercițiul funcției, transmite dosarmedia.md.

Mai exact, procurorii PCCOCS investighează uzurparea de calitate oficială de către persoana care a intrat în exercițiul funcției de judecător la CCM, precum și uzurparea puterii în stat, manifestate prin menținerea și exercitarea puterii de stat contrar prevederilor Constituției, în interesul unui grup criminal organizat.

Înregistrarea procesului penal de către procurorii PCCOCS a fost precedată de sesizarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc depusă în aprilie 2021, a cărei primire și înregistrare a fost respinsă prin ordonanța PG, emisă la două zile de la depunerea adresării.

Ulterior, autorii sesizării au contestat ordonanța, iar Curtea de Apel Chișinău le-a satisfăcut cererea și a dispus înregistrarea sesizării acestora. Boris Lupașcu, numit judecător la Curtea Constituțională de doar patru zile de către majoritatea PSRM-Șor, ar fi renunțat la această funcție, potrivit unei scrisori care a parvenit în adresa redacției noastre.

„În legătură cu bulversarea societății, în rezultatul adoptării, la 23.04.2021, de către Parlament, , a Hotărârii de numire a subsemnatului în funcție de judecător la Curtea Constituțională, urmărind scopul instaurării liniștii în societatea la maxim antagonizată prin declarațiile absolut populiste a unor politicieni și pretinși formatori de opinie, dar și neacceptând categoric lezarea în continuare a imaginii Înaltei Curți, solicit respectuos anularea actelor care au stat la baza desemnării în această funcție, în legătură cu renunțarea benevolă la mandatul încredințat”, este arătat în declarația semnată chiar de către Lupașco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *