CSI / Rusia

Prăbușirea elitelor din Rusia a început deja – Congresul rusofililor de la Moscova

La Moscova a avut loc Congresul internațional al rusofililor, inițiat de politicianul bulgar Nikolai Malinov, împotriva căruia au fost formulate acuzații oficiale de spionaj în favoarea Rusiei în țara sa de origine. “Prin congresul “internațional” al rusofililor, Moscova arată că, într-adevăr, nu există un sprijin global pentru Rusia. Ilya Ponomarev, creatorul postului de televiziune Utro Februarya și membru al Dumei de Stat a Rusiei în perioada 2007-2016.

“Această întâlnire a avut un caracter fundamental nou. Pentru prima dată a avut loc o retragere în masă a oamenilor de afaceri din RUIE (Uniunea Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor – n.r.). Cincisprezece persoane au demisionat, și-au dat demisia, doar pentru a evita întâlnirea cu Putin. Aceasta este o situație unică. Înainte, oamenii plăteau bani în plus pentru a se întâlni cu Putin, dar acum se gândesc cum să scape. Iar printre cei care au fugit se numără persoane celebre, precum Alisher Usmanov, care a spus că va locui în Uzbekistan și va lucra acolo. Sau fiul celebrului scriitor Stepan Soljenițîn. Totul a fost foarte interesant acolo”, a remarcat Ponomarev.

Procesul de dezintegrare a elitelor a început și se va accelera, a spus Ponomarev.

“În termeni de politologie, cred că procesul de dezintegrare a elitelor a început. Iar faptul că 15 oameni de afaceri de rang înalt din RUIE au început să fugă chiar de la întâlnirea cu Putin – asta spune multe. Acesta este un mare club de afaceri, în spatele fiecărei persoane care a fost acolo se află miliarde de dolari. Și cred că acest proces nu va face decât să se accelereze și mai mult”, a declarat Ponomarev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *