Politică

Presa de peste Prut: Streleț dă vina pe predecesorul său pentru agravarea situației sociale din țară

‘Guvernul Leancă a comis o serie de gafe fenomenale din cauză că nu a înțeles cum decurg anumite procese. Vârful tuturor problemelor s-a întâmplat în acea perioadă’, a afirmat Valeriu Streleț, făcând referire în special la devalizarea cu 1 miliard de dolari a trei bănci moldovene, în cadrul așa-numitei afaceri ‘furtul secolului’.

‘Cei care au venit să susțină apelul Platformei au venit cu scopul de a obține o ameliorare cât mai rapidă a nivelului lor trai. Nu știu dacă toți înțeleg până la capăt cât de departe e acest obiectiv dacă s-ar merge pe calea propusă de Platforma DA’, a afirmat Valeriu Streleț într-o emisiune difuzată luni seara de un post de televiziune local.

În ceea ce privește revendicările protestatarilor, premierul moldovean învestit în funcție la 30 iulie a declarat: ‘Am spus că suntem gata să discutăm orice în afară de demisia guvernului, pentru că nu am dreptul moral s-o fac, pentru că abia am început activitatea’.

‘(Alegerile) anticipate sunt cel mai prost scenariu posibil care poate să existe. Ele trebuie evitate. Având un guvern votat de o majoritate parlamentară, având o atitudine pozitivă a partenerilor europeni și o discuție clară cu FMI, ar fi un act de suicid public’, a insistat primul ministru moldovean.

El a adăugat că inițiativele enunțate de Platforma civică DA sunt astăzi desfășurate de executivul său, deoarece toate acestea sunt prevăzute în programul de guvernare al alianței de guvernare: "Am senzația că au făcut copy/paste".

Sute de persoane se aflau în noaptea de luni spre marți, în pofida frigului, în corturile instalate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în a noua zi de proteste-maraton.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *