Ultima oră

(Presa din România) Moldova, o închisoare de gheaţă din care nimeni nu iese

Un coşmar pictat în alb. Un coşmar care a prins într-o capcană de gheaţă mii de suflete. Urgia albă care s-a abătut de noaptea trecută a izolat sate întregi, iar pe cei suferinzi i-a condamnat la agonie. Cei care au avut norocul ca ambulanţele să ajungă la ei au rămas din nou blocaţi în munţii de zăpadă pe care vântul violent îi aruncă pe şosea.

Lupta cu zăpezile e o muncă de Sisif pentru drumari. Oriunde ar interveni ei, în câteva minute zăpada se aşează din nou. Şi formează bariere de zăpadă prin care nici măcar şenilatele nu răzbesc.

În Buzău, salvatorii au avut nevoie la rândul lor să fie salvaţi. O ambulanţă care încerca să ajungă la o gravidă rămâme blocată. Chiar dacă o autoutilitară i-a croit drum prin munţii de zăpadă, autoutilitara trebuie să facă drum întors pentru a tracta salvarea, rămasă blocată în nămeţii care depăşeau doi metri.

În cazurile extreme în care supravieţuirea depinde de câteva secunde, ambulanţele ajung în câteva ore. Pentru încă doi pacienţi, o gravidă în opt luni şi un bătrân cu probleme cardiace, autorităţile au trimis echipajul medical cu autospeciala şenilată ca să-I aducă la spital.

La spitalul din Roman o mamă disperată fuge pe holuri cu un prunc în braţe. Fetiţa ei de trei ani şi jumătate abia mai respiră. Mama ei a sunat la urgenţe de dimineaţă, însă abia după două ore salvatorii au putut ajunge la ea.

În Iaşi, a fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD pentru a salva viaţa unei bătrâne de 85 de ani, care suferise un atac cerebral.

Antena3.ro
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.