Ultima oră

Presa germană demască minciunile Rusiei despre petrolul ISIS

„Operațiunea militară a Rusiei, chipurile îndreptată împotriva Statului islamic și a infrastructurii sale de petrol, este o ficțiune”, – a declarat jurnalistul Bild, Julian Röpcke.

Bild a arătat experților imaginile inregistrate de aviaţia rusa cu obiectivele petroliere distruse. Toti acestia au ajuns la concluzia că Rusia a distrus doar ținte civile.

Astfel, printre imaginile cu atacurile aeriene oferite de Ministerul rus al Apărării se afla si bombardarea „rafinăriei din apropiere localitatii Havsa Kabir”. Bild a găsit constructiile in cauza pe o harta de satelit a Siriei și a arătat materiale expertului Stefan Natz, de la compania Berliner Wasserbetriebe, responsabila de alimentarea cu apă a Berlinului.

„Un bazin mare, prezent in imagine, este dupa toate probabilitatile bazin de decantare a unei stații de epurare a apei. Alte trei rezervoare par a fi, la fel bazine antiseptice. În plus, imaginea releva o constructie pivotanta, clar vizibila, care servește pentru eliminarea murdăriei de pe suprafață apei”, – a spus Natz.

După conversația cu un alt inginer al Berliner Wasserbetriebe, care a lucrat în Orientul Mijlociu, suspiciunea a fost confirmata: este vorba despre „o statie de epurare a apelor uzate, care nu are nicio legătură cu ţiţeiul”.

În alte cadre vedem cum bombele ruse distrug, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, „facilități de depozitare a petrolului” în două orașe diferite, controlate de ISIS.

Bild a arata si aceste imagini unor specialiști. Inginerul Weinzierl Lager-und Fördertechnik GmbH, implicat în construcția elevatoarelor de siloz, a confirmat faptul că „această clădire este cu o precizie de 99 la suta un siloz de cereale”. A doua imagine prezentata contine, de asemenea, un elevator de siloz. Şi acesta a fost distrus de aviaţia rusa. Mai grav este ca cele doua silozuri nu sunt pe teritoriul controlat de ISIS, ci în provincia Hama, în vestul Siriei, sub stapanirea rebelilor sirieni, scrie Bild.

„Toate aceste obiective nu au nimic de-a face cu petrolul. În locul infrastructurii petroliere a ISIS, Rusia distruge obiective civile vitale în nordul Siriei, apoi tot ea prezinta dovezile autoincriminatoare lumii intregi drept succese in lupta cu ISIS. În acest caz, nu este clar dacă acest lucru se face în mod conștient sau conducerea armatei ruse pur si simplu nu este in stare, prin mijloace specifice de informatii si recunoastere, sa deosebeasca instalațiile petroliere de silozuri de cereale și uzine de tratare a apei”- se intreaba Röpcke.

După cum menționează într-un interviu acordat Bild expertul militar Eliot Higgins, care recent a denunțat bombardarea de catre aviația rusa a unui combinat de panificatie într-o zona a insurgenților, Moscova ar trebui să răspundă la urmatoarea întrebare: „ce valoare militara au loviturile aeriene asupra instalațiilor de curățare a apei și fabrici de produse alimentare, cand oamenii pasnici de pe teritoriile controlate de ISIS se afla in pragul iernii”.

Ar trebui sa fie deosebit de jenant pentru Kremlin faptul că toate aceste dovezi falsificate sunt prezentate la conferințele de presă oficiale ale Rusiei ca probe împotriva președintelui turc Erdogan și membrii familiei acestuia, care ar fi implicati în comerțul cu petrol cu ISIS.

Sursa: pagianderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *