Social

Presa scrisă INTERZISĂ la Piața Centrală

Mai multe persoane protestează față de această decizie și spun că astfel sporește comercializarea produselor alimentare în locuri nepermise.
Vera Eșanu, ani la rând, a comercializat ziare la una din intrările în Piața Centrală. Odată cu dispoziția primăriei de a nu prelungi autorizația vânzătorilor ambulanți din piață, aceasta a decis să protesteze într-un mod deosebit – vinde lenjerie intimă. Femeia spune că a ales să se manifeste în acest mod pentru a arăta autorităților publice fărădelegile comise la Piața Centrală.

„De ce produse alimentare ouă, aluat, chifle și altele se permit să se vândă în praf și gaze de la mașini, iar ziare nu? Nu gândesc limpede cei de la primărie”, spune femeia. Aceasta susține că de când a început să protesteze, zilnic este intimidată și alungată de „vecinii” care vor să-i ia locul.
„Din luna aprilie mi-am făcut autorizație de protest pentru că autorizația de a vinde ziare nu mi-a fost prelungită. Și vând lenjerie intimă pentru femei. Dar ăștia care vând fructe și legume ilegal acolo mereu mă atacă. Pun lăzile în locul meu, mă intimidează și mă trimit la casa de nebuni. Îmi aruncă marfa și poliția nu ia nicio măsură. Recent am fost la Comisariatul Sectorului Centru să depun o plângere pe numele unei doamne care a sărit la mine la bătaie. Și ce credeți, poliția nu are hârtie ca să scriem noi plângerile”, a mai spus Vera Eșanu.

Autorizația de protest a Verei Eșanu expiră peste câteva luni. Femeia speră să îi poată fi prelungită autorizația de a vinde ziare pentru a-și putea întreține familia.

„O să încerc să-mi prelungesc autorizația de a vinde ziare. Omul pe lângă mâncare și haine, trebuie să fie și informat. Eu sunt bolnavă, am astm, trebuie să câștig un ban pentru a-mi procura medicamente”, a conchis aceasta.

Responsabilii de la primărie au declarat pentru TIMPUL că autorizațiile de a comercializa presa periodică persoanelor fizice nu au mai fost prelungite, deoarece se dorește o transparență a comerțului, iar aceștia activau pe bază de patentă, lucru care demult nu mai este permis în Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *