Politică

Președinta Maia Sandu, întrevedere cu ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, Catherine Colonna

În marja Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova desfășurată la Chișinău, șefa statului Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Republicii Franceze, Catherine Colonna.

„Moldova și moldovenii sunt profund recunoscători pentru sprijinul constant al Franței de-a lungul anilor. Ajutorul pe care ni-l oferiți este o manifestare a solidarității voastre și dovadă că facem parte din marea familie europeană”, a spus președinta Maia Sandu, scrie Jurnal.md.

Președinta Republicii Moldova a salutat noua asistență franceză, anunțată la Platforma de Sprijin pentru Moldova, care vine să contribuie la transformarea continuă a țării și îmbunătățirea standardelor vieții a moldovenilor. De asemenea, a punctat că Franța este și un puternic aliat în drumul nostru de aderare la Uniunea Europeană și a subliniat că această susținere este importantă pentru noi în inițierea negocierilor de aderare.

Alături de România și Germania, Franța a lansat Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova pentru a mobiliza asistență imediată pentru Moldova la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *