Actualitate

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu delegația Grupului Partidului Popular European

În cadrul întrevederii, Președintele Timofti a apreciat sprijinul constant al Grupului PPE din Parlamentul European în promovarea angajamentelor asumate de Republica Moldova la nivel comunitar. Șeful statului a dat asigurări că implementarea Acordului de Asociere rămîne o prioritate națională a Republicii Moldova, dar și o prioritate a mandatului său.

În același context, Președintele Timofti le-a mulțumit membrilor PPE pentru contribuția acestora la facilitarea dialogului UE-RM în vederea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova. „Este cel mai puternic argument în favoarea susținerii țării noastre pe calea europeană în aspirația de integrare la marea familie europeană”, a declarat șeful statului.

Europarlamentarii s-au arătat interesați de implementarea reformelor în domeniul justiției și de lupta împotriva corupției, acestea fiind preocupările majore ale Grupului politic al popular-europenilor. Din perspectiva alegerilor prezidențiale din toamna 2016, interlocutorii și-au exprimat speranța că acestea vor decurge în condiții de echitate și pluralism politic, europarlamentarii arătîndu-și disponibilitatea de a contribui la asigurarea desfășurării scrutinului în spiritul obiectivității și corectitudinii.

Întrebat ce recomandări ar da succesorului său, Nicolae Timofti a opinat că acesta trebuie „să respecte cu strictețe Constituția țării și să activeze în interesul cetățenilor”.

La final, europarlamentarii și-au exprimat satisfacția pentru dialogul sincer pe care l-au avut cu șeful statului, remarcînd că Nicolae Timofti este cel mai fidel și onest promotor al cauzei europene în Republica Moldova.

Grupul Partidului Popular European este cel mai mare grup din Parlamentul European şi reuneşte forţe politice pro-europene de centru şi de centru-dreapta din statele membre ale Uniunii Europene. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *