Editorial

Președintele Timofti crede??? Eu nu!!!

Cel puțin, eu, unele lucruri nu le pot uita. Poate le-aș uita dacă „eroii” amintirilor mele urâte și dureroase nu ar reapărea, din când în când, în fața mea.

…La 23 ianuarie 2004 Compania „DAAC Hermes” și „DAAC Prom” acționează în judecată ziarul TIMPUL și pe ziarista Alina Anghel pentru articolul acesteia „Luxul în țara sărăciei” și solicită instanței să încaseze de la publicație 500.000 dolari și două milioane de lei. Foarte operativ, în chiar aceeași zi, judecătoarea Silvia Gârbu de la Judecătoria Buiucani a aplicat sechestrul pe patrimoniul TIMPULUI în sumă de 500.000 de dolari! Aceasta însemna de facto blocarea activității ziarului, adică închiderea lui. Pe 22 iulie 2004 judecătorii Curții de Apel Chișinău Sergiu Arnăut, Nina Traciuc șiGheorghe Iovu mențin fără nicio modificare hotărârea Silviei Gârbu. La 14 septembrie 2005, după un an de hărțuire prin instanțe, Curtea Supremă de Justiție menține, cu modificări neesențiale, hotărârile primelor două instanțe. (Amintesc cititorilor că în 2007 TIMPUL câștigă dosarul respectiv la CEDO)

Așadar, să facem lista judecătorilor din cauza cărora R. Moldova a fost sancționată de CEDO: Silvia Gârbu, Sergiu Arnăut, Nina Traciuc, Gheorghe Iovu, plus judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție care i-au susținut pe primii. Unde-s acum aceștia, prin ce instanțe mai fac dreptate oamenilor? Mai trăiesc? Dacă cineva din ei s-a mutat în ceruri, Dumnezeu să-i ierte, căci eu i-am iertat. Dacă-s toți în viață, Dumnezeu să le dea viață lungă și bătrânețe prosperă material și liniștiți sufletește, fără remușcări de conștiință, ducă-se pe pustii! coșmaruri.

Perspectiva unei bătrânețe îndestulate le-a asigurat-o președintele N. Timofti, majorându-le salariile și pensiile. Perspectiva lipsei remușcărilor de conștiință și a coșmarurilor le-o asigur eu, prin iertare. Deoarece, cum spuneam la început, chiar dacă ierți, unele răutăți nu le poți uita, nu pot să nu zic următoarele: crede oare sincer președintele că, mărindu-le salariile și pensiile judecătorilor
care au judecat STRÂMB, aceștia vor începe acum să judece DREPT?

Eu nu cred.

Eu nu cred, că are un viitor țara în care un judecător primește de zece ori mai mult decât un învățător, iar un învățător primește un salariu de câteva ori mai mic decât al unui șofer de microbuz…

Poate domnul președinte crede, eu nu.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *