Economie

Prețul de achiziție a gazelor naturale pentru luna ianuarie, mai ridicat decât în luna decembrie. Întregul volum, livrat în Transnistria

În luna ianuarie, Republica Moldova va cumpăra gaz natural din Rusia la un preț de aproximativ 1.230 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, anunță șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit lui Ceban, întregul volum achiziționat va fi direcționat către regiunea transnistreană, scrie Replicamedia.md.

„În ianuarie, Moldovagaz va cumpăra de la Gazprom gaz natural la prețul de $1230/1000 m3. Potrivit formulei de calcul a prețului, prețul exact de achiziție va fi clar după data de 10 ianuarie 2023. Întregul volum de gaz de la furnizorul rus va fi direcționat pentru necesitățile „Tiraspoltransgaz”, inclusiv pentru producerea de energie electrică pentru malul drept al Republicii Moldova”, a precizat șeful Moldovagaz.

De asemenea, S.A. „Moldovagaz” a fost scutită de răspundere contravențională și penalități pentru nerespectarea prevederilor de plata drepturilor de import aferente gazului natural transportat pe parcursul lunilor aprilie – octombrie 2022. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) în ședința de marți, 3 ianuarie 2022.

CSE a decis din nou prelungirea, prin derogare de la Codul vamal al Republicii Moldova, până la 31 ianuarie 2023 a termenului de plată a drepturilor de import de către S.A. „Moldovagaz” al gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul perioadei aprilie – decembrie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *