Economie

Preţurile petrolului s-au stabilizat vineri, iar pe ansamblul săptămânii au stagnat, îngrijorările economice compensând riscurile legate de ofertă

Preţurile petrolului s-au stabilizat vineri, iar pe ansamblul săptămânii au stagnat, deoarece planurile Uniunii Europene de interzicere a achiziţiilor de petrol rusesc au compensat îngrijorările că încetinirea creşterii economice va afecta cererea, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 2 cenţi, până la 112,06 dolari pe baril, până la ora 15:07 GMT (18:07 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) pentru luna iunie a crescut cu 22 de cenţi, sau cu 0,2%, la 112,43 dolari pe baril, în ultima zi de tranzacţionare a acestora.

Contractul WTI pentru iulie a scăzut cu aproximativ 0,1%, până la 109,88 dolari pe baril. Acest lucru a adus preţul petrolului WTI în creştere pentru a patra săptămână consecutiv, pentru prima dată de la jumătatea lunii februarie, în timp ce cotaţia petrolului Brent a urcat cu mai puţin de 1%, după ce a scăzut cu mai puţin de 1% săptămâna trecută.

Câştigurile ţiţeiului au fost limitate în această săptămână din cauza traiectoriei incerte a cererii. Investitorii, îngrijoraţi de intensificarea inflaţiei şi de acţiunile mai agresive din partea băncilor centrale, au redus expunerea la activele mai riscante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *