Politică

Prim-ministrul Natalia Gavrilița nu și-a declarat casa în care locuiește. Cum explică șefa Executivului

Natalia Gavrilița a transmis prin intermediul Anastasiei Taburceanu, purtătoarea sa de cuvânt că, bunul imobil în care locuiește din iunie 2019 nu a fost declarat pentru că „regimul de declarare pentru situația specifică, când persoana nu este nici beneficiar efectiv, nici nu deține bunul în temeiul unui act juridic, nu este reglementat expres”.

 Ce bunuri constituie în declarația de avere a Nataliei Gavrilița

Conform Zdg, informațiile din declarațiile de avere ale familiei prim-ministrei, Natalia Gavrilița și ale soțul său, Vladimir Gavrilița, dețin în proprietate un apartament de 52 de metri pătrați cumpărat în 1997 cu circa 275 de mii de lei. De asemenea, soții Gavrilița mai declară un automobil Lexus fabricat în 2009, procurat în 2014 cu 17 mii de euro și un automobil Subaru, la fel din 2009, procurat în 2018 cu 3,5 mii de euro. Familia Gavrilița păstrează în trei conturi bancare aproximativ 370 de mii de lei.

Pe când Natalia Gavrilița se afla la șefia Ministerului Finanțelor, soțul ei, Vladimir Gavrilița, fost funcționar al Ministerului Afacerilor Interne, a fost angajat în Corpul de Control al prim-ministrei Maia Sandu.
După demisia Guvernului Sandu, acesta a ajuns consilier în Cabinetul președintelui fracțiunii PAS, unde a activat până în februarie 2021.
Anul trecut, conform declarației de avere depuse de soțul prim-ministrei, familia Gavrilița a avut venituri oficiale declarate de aproximativ 244 de mii de lei.

Gavrilița locuiește într-o casă de lux

Potrivit sursei Zdg, s-a constatat că familia Gavrilița nu locuiește în apartamentul indicat în declarațiile de avere, ci într-o casă de lux, cu două niveluri, și este situată în sectorul Centru al Capitalei. Bunul imobil le aparține părinților prim-ministrei, Valeriu și Nina Catrinescu, iar casa este protejată de ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS).
Declarația de avere a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *