CSI / RusiaRăzboiUcraina

Prima reacție a Kievului după discursul susținut de Putin la un an de la invazia în Ucraina

Vladimir Putin și-a demonstrat „irelevanța și confuzia” în discursul de marți, 21 februarie, adresat Adunării Federale Ruse, declară Mihailo Podoliak, principalul consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit CNN.

„Putin și-a demonstrat public irelevanța și confuzia. Peste tot există „naziști, marțieni și teorii ale conspirației”, a scris Podoliak pe pagina sa de Twitter.

Într-o declarație pentru Reuters, Podoliak a apreciat că prin discursul său Putin a arătat că „a pierdut contactul cu realitatea”.

„El se află într-o realitate complet diferită, în care nu există nicio șansă de a avea un dialog despre justiție și drept internațional”.

La un an de la invazia în Ucraina, Putin s-a adresat camerelor reunite ale Adunării Federale printr-un discurs halucinant, de aproape două ore, în care a susținut că țările occidentale sunt cele care „au început conflictul”, Rusia fiind nevoită „să folosească forţa pentru a-l opri”.

Discursul dictatorului rus vine la o zi după vizita istorică efectuată de președintele american Joe Biden la Kiev, analiștii politici notând că aceasta a ridicat mizele pentru discursul lui Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *