Chișinău

Primăria Chișinău riscă să fie blocată financiar

După cum, primarul municipiului este responsabil de bugetul municipal și de repartizarea mijloacelor financiare, în lipsa lui, responsabilitatea revine viceprimarului și secretarului Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Ulterior, după reținerea și arestarea primarului Dorin Chirtoacă, viceprimarului Nistor Grozavu și secretarului Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didencu, a crescut riscul unui blocaj financiar.

În această situație, Ministrul Finanțelor, a îndemnat consilierii municipali să desemneze urgent persoana cu dreptul de administrare a mijloacelor financiare ale bugetului capitalei.

Potrivit Moldpres, consilierii municipali vor realiza mâine, 30 mai, o ședință. Valeriu Bogdan, şeful-adjunct al Direcției Relații Juridice a Primăriei, a menționat că va fi discutat și subiectul privind desemnarea unei persoane responsabile care să gestioneze bugetul Primăriei.

„Există loc pentru interpretări, primarul a fost reținut, dar nu este suspendat din funcție, însă este în imposibilitate de a-și îndeplini obligațiile. Din acest motiv rămâne la discreția consiliului să ia o decizie privind numirea unui conducător al Capitalei”, a declarat Valeriu Bogdan pentru sursa citată.

Valeria Țiganu, stagiară

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *