Actualitate

Primarul interimar al Capitalei explică de ce nu a avut loc ședința operativă a Primăriei: „Nu sunt decis dacă voi rămâne sau nu în funcție”

De asemenea, viceprimarul Codreanu a spus că vineri toate serviciile Primăriei au fost adunate într-o ședință pentru a pune la punct detalii despre ploile ce au avut loc, însă departe de ochii presei.

„Astăzi nu ne-am adunat deoarece atât eu cât și serviciile Primăriei nu doresc ca instituția să fie implicată în speculații politice față de invalidarea alegerilor. Vă asigur că Primăria lucrează în continuare, deoarece este mult de muncă în Chișinău în urma ploilor”, a menționat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Întrebat dacă va asigura interimatul în caz că astăzi Curtea Supremă de Justiție nu va valida mandatul primarului ales, Andrei Năstase, Ruslan Codreanu a declarat că speră ca „alegerile să fie validate, iar domnul Năstase să vină la lucru. Iar dacă CSJ va menține invalidarea alegerilor, nu sunt decis dacă voi rămâne sau nu în funcție”.

De menționat că la ultima ședință a serviciilor Primăriei din 18 iunie, dânsul a declarat că nu dorește să rămână. „Nu, eu nu vreau să rămân, asta e, dar nu. Nu plec mâine. Mai am câteva proiecte. Săptămâna asta mi-am propus sa merg la grădinițe”, declarase la ultima ședință viceprimarul, Ruslan Codreanu.

Amintim că astăzi magistrații Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh vor examina, începând cu ora 15.30, contestația deciziilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău privind invalidarea alegerilor locale noi.

Magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău, cu sediul centru, privind invalidarea alegerilor locale. Decizia a fost luată de magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima.

Judecătoria Chișinău a motivat decizia privind anularea rezultatelor alegerilor locale prin faptul că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Amintim că la data de 19 iunie curent Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul lui Andrei Năstase. Decizia a fost pronunțată de către judecătoarea Rodica Berdilo.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *