Eveniment

Primarul şi consilierul de Corjova au fost eliberaţi

Preşedintele Asociaţiei Promo-Lex, Ion Manole, ne-a informat că Miţul şi Coţofan tot acest timp s-au aflat în greva foamei. Zilele trecute ei au fost vizitaţi de rude, dar nu au acceptat decât haine calde. 

"Eliberarea lor demonstrează că se poate. Guvernul trebuie să se lupte pentru fiecare persoană arestată ilegal de regimul de la Tiraspol", a spus Manole, cu referire la cazurile lui Ernest Vardanian şi Ilie Cazac, condamnaţi la ani grei pentru pretinsul spionaj în favoarea R. Moldova.

El a precizat că miliţia le-a returnat lucrurile personale lui Miţul şi Coţofan

"Sper ca organele de drept de la Chişinău să nu claseze acest caz şi să ducă la bun sfârşit dosarul penal", a încheiat Ion Manole. 

Amintim că în dimineaţa zilei de 2 martie, Valeriu Miţul şi Iurie Coţofan au fost arestaţi de un grup de aşa-zişi miliţieni după o slujbă de pomenire ţinută în biserica satului, unde au fost comemoraţi pe luptătorii moldoveni căzuţi în războiul de pe Nistru. Motivul invocat a fost "defilarea iilegală a drapelului R. Moldova". Autortiăţile de la Dubăsari intenţionau să-i ţină 7 zile în arest. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *