Timpul Local

Primul parc naţional în R. Moldova

Iulian Gîscă, manager al proiectului "Fortificarea capacităţilor instituţionale şi a reprezentativităţii Sistemului de Arii Protejate din Moldova", a menţionat pentru agenţie că acest Parc va beneficia de un regim special de ocrotire şi conservare, aici existând specii de plante şi animale, precum şi elemente peisagistice, biogeografice etc. cu valoare ecologică, ştiinţifică şi culturală de excepţie. Relieful acestei zone îi oferă un caracter unic în Europa, totodată Parcul deschide oportunităţi pe plan ştiinţific, educativ, recreativ şi, în deosebi, turistic, a specificat Gâscă.

Potrivit sursei citate, primul Parc Naţional urmează să devină un model de succes pentru dezvoltarea comunităţilor locale în contextul conservării diversităţii biologice.

Crearea primului Parc Naţional face parte din proiectul "Fortificarea capacităţilor instituţionale şi a reprezentativităţii Sistemului de Arii Protejate din Moldova", finanţat de FGM, cu o durată de implementare de 4 ani. Bugetul total al proiectului este de 1,9 milioane dolari americani, dintre care 950 mii USD constituie contribuţia FGM, iar circa 1 milion USD – cea a Guvernului R. Moldova.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *