Actualitate

„Prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală”: Mesajul Maiei Sandu pentru formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov după prestația de la Eurovision

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare către formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov pentru prestația din finala Eurovision 2022. „Prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală”, a scris Maia Sandu. De asemenea, șefa statului a felicitat Ucraina pentru victorie. 

„Felicitări, Moldova, pentru prestația de la „Eurovision”! Felicitări, Ucraina, pentru victorie! Mulțumesc Formației „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov pentru că, prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală. Iar votul publicului, care a rezonat cu „Trenulețul” nostru și ne-a dat un număr impresionant de puncte, a demonstrat încă o dată că suntem o țară europeană și avem o cultură europeană. Ați spart hotarele și tiparele și ați dus, a câta oară, faima Republicii Moldova în lume. Vă mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”, a scris Maia Sandu.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania” este marea câștigătoare a concursului Eurovision 2022, datorită votului telespectatorilor de 439 de puncte, care a răsturnat complet ierarhia rezultată după o primă jurizare venită din partea țărilor participante.

Formația Zdob și Zdub și frații Advahov au ridicat publicul din Torino în picioare, în marea finală a concursului Eurovision. Țara noastră a evoluat sub numărul 19 din 25 de participanți.

Sursa: Unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Bravo lor! Ar fi ocupat un loc și mai bun dacă voturile juriului RO (12p) și ale altor țări nu ar fi fost anulate de EBU.

  2. Probabil ca asa se vor numara si voturile la alegerile parlamentare europene, din tarile estice, pe baza de algoritmi.
    Ceva pute in UE totusi . Poate daca li s-ar da peste bot acum derbedeilor care vor sa modifice tratatul si sa faca inutil votul tarilor mai mici sau mai putin importante in viziunea lor, ar fi de aplaudat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *