Politică

„Pro Moldova” supărată foc după ce Pavel Filip a anunțat că vrea discuții dintre PDM, PSRM și PAS+PPDA

Partidul Democrat din Moldova este direct responsabil, alături de PSRM și șeful lor Igor Dodon, de dezastrul provocat în Republica Moldova de gestionarea iresponsabilă și ineficientă a crizei pandemice, economică și socială, de către această coaliție, interesată doar de putere și bani.

În speranța de a se “spăla” pe mâini de mizeria pe care o fac în țară, liderul democraților, Pavel Filip, încearcă să pună într-o oala clasa politică. Mai mult, acesta nu acceptă să vorbească cu jumatate dintre deputații alături de care a obținut mandat în Parlament, crezând că cineva va risca să lucreze cu el și conjuncturiștii lui, care au închinat PDM socialiștilor, trădând alegătorii democrați. Conjuncturiștii simt furia poporului și mizează pe o nouă “curățare”, de data aceasta pe spatele PAS și Platforma DA.

Ieșirea publică a lui Pavel Filip este cinică, încearcă să se desolidarizeze și să-și decline responsabilitatea pentru actul guvernării. Se pare că Filip a uitat că e la guvernare și că PDM deține 5 portofolii în guvernul lui Dodon, dintre care Ministerul Economiei, ce în jumătate de an nu a livrat nici o soluție pentru mediul de afaceri pentru depășirea acestei perioade complicate, amplificată de iresponsabilitate și interesele lor obscure, iar pe domeniul reintegrării, s-au făcut cedări în favoarea separatiștilor, pentru a-i asigura lui Dodon voturi la alegerile prezidențiale.

Ieșirea lui Filip arată disperare și neconcordanță în acțiuni. La o oră diferență de anunțul liderului informal al coaliției de guvernare, Igor Dodon, care a zis că va organiza Consiliul de Securitate, Filip cheamă la consultări pe aceleași subiecte pe platforma parlamentară.

PRO MOLDOVA atrage atenția că țara este dusă în prag de colaps sanitar și economic de către guvernarea Chicu-Filip-Dodon. Pandemia continuă să crească în intensitate din cauza măsurilor incoerente și negândite, iar economia țării este pusă la pământ ca urmare a măsurilor restrictive, condițiilor meteo, precum și a măsurilor de bâtă politică, oferite de curând fisc-ului.

Ce a propus Pavel Filip 

„Politica nu trebuie să fie despre certuri și interminabile acuzații reciproce. Politica trebuie să fie despre cei care te-au adus în Parlament și despre așteptările lor. Cel mai bun mod în care Parlamentul poate recâștiga încrederea cetățenilor este ca aceștia să vadă că forțele sănătoase din Parlament discută despre problemele lor.

PDM adresează propunerea de avea loc o întâlnire pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS, Platforma DA, pentru a discuta subiectele care preocupă întreaga clasă politică și cetățenii:

1. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte

2. Situația gravă din agricultură provocată de secetă

3. Pandemia COVID-19

Acest dialog comun ar fi un semnal de normalitate, care să arate cetățenilor că dincolo de ceea ce ne separă, suntem capabili să dialogăm și să venim cu toții cu propuneri pentru a le face viața mai bună.„

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *