Actualitate

Problemele de la cinematograful Gaudeamus în vizorul noului primar

Într-o secvență video filmată la fața locului, Andrei Năstase spune că, deși în preajmă se află permanent lume, inclusiv copii, lucrările de demontare au loc fără să se asigure măsurile de securitate care se impun. „Au fost puse doar niște pietroaie la o distanță de 4-5 metri de clădire drept marcaj”.

„Ar trebui să iasă domnul Codreanu și Nistor Grozavu să spună clar despre ce este vorba în cazul Gaudeamus. Și dacă sunt încălcate prevederile legii, să se ia măsuri pentru ca acest lucru să înceteze. Mă adreseze celor de la poliție să intervină și să verifice în ce măsură a fost respectată legea în momentul în care au fost lansate niște lucrări de demontare a acoperișului acestui edificiu”, a spus Andrei Năstase.

Primarul ales a fost informat despre faptul că demontarea acoperișului a început acum două zile, pe ascuns. Năstase spune că a încercat de câteva ori să ia legătura cu responsabilii de la Primărie, dar nimeni nu îi răspunde la telefon.

Demolarea Cinematografului Gaudeamus, din strada Vasile Alecsandri, a fost autorizată în 2016, fapt care s-a lăsat cu nemulțumiri din partea activiștilor civici. Asociația tinerilor artişti Oberliht a lansat o petiţie împotriva demolării. Membrii asociației au prezentat o serie de argumente pentru care cinematograful trebuie păstrat. Aceștia au cerut includerea clădirii în registrul Monumentelor de importanță locală.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *