CSI / RusiaExterne

Procesul de „integrare” a Hersonului în Rusia, a început, anunță liderul desemnat de Moscova

Procesul de „integrare” a regiunii ocupate Herson, din sudul Ucrainei, de către Rusia este în curs de desfășurare, a susținut joi, 9 iunie, liderul desemnat de Moscova în regiune, citat de CNN.

„Suntem siguri că Rusia este cu noi și suntem cu Rusia pentru totdeauna. Integrarea a început și va continua intens”, a spus Vladimir Saldo, într-un mesaj pe Telegram.

Saldo nu a oferit alte detalii despre ce înseamnă „integrare”. În urmă cu o zi, un oficial de la Kremlin a susținut că Rusia plănuiește să anexeze complet Herson cât mai curând posibil. Herson, apropiat de Crimeea anexată de Moscova în 2014, a fost primul oraş important ocupat, la 3 martie, de ruşi după începutul invaziei.

În timp ce ocupanții ruși introduc deja propriile mijloace de comunicare, servicii de internet și monedă în regiune, forțele ucrainene încearcă să recupereze teren.

Joi, Ministerul ucrainean al Apărării a susținut că trupele ucrainene au recâștigat o parte din teritoriu, după o contraofensivă reușită, potrivit Sky News.

Ministerul nu a oferit mai multe detalii, dar a precizat că trupele ruse au „suferit pierderi de oameni și echipamente”, au minat teritoriul pe măsură ce au fost împinse înapoi și au ridicat baricade în fața trupelor ucrainene.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *