Politică

Procurorii din RM anunță că au pornit un dosar penal după ce spațiului aerian al R. Moldova a fost survolat de rachete rusești / Un diplomat al Ambasadei R. Moldova, expulzat de autoritățile ruse

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit un dosar penal (nu este clar pe numele cui – Putin? Șoigu?) pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachetele rusești pe 10 octombrie, precum și a detonării unui dispozitiv exploziv în apropierea localității Naslavcea, Ocnița, la 31 octombrie curent.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, dosarul penal a fost pornit urmare a cercetării faptelor investigate în cadrul unui proces penal inițiat săptămâna trecută.

„Cauza este investigată prin prisma a două infracțiuni. Astfel, situația privind survolarea spațiului aerian de rachete, la 10 octombrie curent, este investigată prin prisma infracțiunii prevăzute de Codul penal privind încălcarea regulilor de zbor, care se referă la intrarea, tranzitarea aeriană a teritoriului Republicii Moldova fără autorizaţia stabilită, sau la altă încălcare a regulilor referitoare la executarea zborurilor în spaţiul aerian al Republicii Moldova. În ceea ce privește detonarea unui corp material/dispozitiv exploziv în data de 31 octombrie curent, în proximitatea satului Naslavcea, fapta este investigată prin prisma articolului din Codul penal care prevede livrarea, plasarea, punerea în funcţiune sau detonarea unui dispozitiv exploziv ori a altui dispozitiv cu efect letal”, se spune în comunicatul de presă al Procuraturii.

Un diplomat al Ambasadei R. Moldova, expulzat de autoritățile ruse

Rusia expulzează un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Anunțul a fost făcut ieri de Ministerul rus de Externe.

În acest sens, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul rus de Externe și i-a fost înmânată nota prin care angajatul misiunii diplomatice, al cărui nume nu este făcut public, a fost declarat persoană indezirabilă.

„Măsura constituie un răspuns la decizia nejustificată adoptată pe 1 noiembrie de partea moldovenească, prin care un angajat al Ambasadei Rusiei în Moldova a fost declarat persona non grata”, se arată într-un comunicat al diplomației ruse.

Amintim că recent un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Reacția Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a venit după ce, în dimineața zilei de 31 octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, lângă localitatea Naslavcea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *