Externe

Procurorii din Ucraina se apucă de capul lui Volodin, Șoigu și Medvedev: Trebuie să se prezinte la audieri

Procurorii ucraineni au publicat mai multe citații în care sunt vizați mai mulți oficiali ruși. Printre aceștia se numără vicepreședintele Consiliului de Securitate și șeful Dumei de Stat – Veaceslav Volodin și ministrul Apărării – Serghei Șoigu.

Totodată, pe pagina Procuraturii Generale a Ucrainei se mai găsesc documente despre punerea sub acuzația și citarea lui șefului spionajului rus, Serghei Narîșkin, dar și a lui Alexand Bortnikov – directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. Sub acuzație au mai ajuns și președinta Consiliului Federației Valentina Matvienko, liderul Gărzii Naționale Victor Zolotov și ministrul rus de Interne Alexandr Kolokolitsev.

Oficialii ruși sunt bănuiți de încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei. Astfel, conform documentelor menționate, ei trebuie să se prezinte în fața procurorilor din țara vecină, la date stabilite, pentru audieri.

Anterior, citații similare au fost emise pe numele mai multor celebrități din Rusia. Printre ei se numără Tina Kandelaki, Oleg Gazmanov și Nikolai Baskov.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *