Actualitate

Procurorul General al Ucrainei a trimis în judecată primul dosar de viol comis de un militar rus

 Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova a anunțat trimiterea în judecată a primul caz de viol, comis de ocupanții ruși în timpul războiului impotriva Ukrainei.

Mihail Romanov – soldat al Regimentului 239 al tancului 90 de Gardă al diviziei Vitebsko-Novgorod a Federației Ruse, va fi judecat pentru uciderea unui bărbat civil și violență sexuală împotriva soției sale.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text
Mihail Romanov – soldat al Regimentului 239 al tancului 90 de Gardă al diviziei Vitebsko-Novgorod a Federației Ruse

Procuratura regională Kyiv și SBU, au constatat că, în luna martie, în timpul ocupației districtului Brovary, militarii ruși au intrat într-o casă dintr-unul dintre sate și i-au împușcat stăpânul. Un soldat beat, împreună cu un alt ocupant, imediat după crimă, și-au violat soția de mai multe ori. Aceștia au amenințat-o pe femeie cu arme și violență chiar în privința copilului ei, care era alături de ea atunci.

Procuratura din Ucraina se adresează tuturor celor care pot furniza informații ce ar permite reținerea acestui soldat, suspectat de comiterea crimelor de război să  raportați la centrul unic de monitorizare a crimelor de război  https://warcrimes.gov.ua/ sau să contacteze Parchetul Regional Kyiv: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66 -75.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Daaaa… Aici radio maskva, emisiunea în limba maldavineascî… Vorbim și scriem otova că oricum molotovenii nu citesc, iar di citesc românii aiștia ia nu cumva sî înțeleagă ci scriem cî îi necaz mare, ni furî sicretili…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *