Justiție

Procurorul interimar Robu anunță că „în curând” va exista o finalitate în dosarul fugarului Ilan Șor

Dumitru Robu, procurorul general interimar, acuză avocații lui Ilan Șor că tergiversează examinarea dosarului clientului lor invocând diverse motive.

Totuși, Dumitru Robu se arată optimist și afirmă că în viitorul apropiat va exista o finalitate în acest caz.

„Sunt mai mulți factori care influențează tergiversarea examinării cauzei penale la Curtea de Apel. Unul din factori este comportamentul părților pe dosar.

Și aici mă refer la comportamentul avocaților, deoarece avocații se folosesc de diferite acțiuni pentru a amâna și a tergiversa examinarea cauzei penale prin cereri de recuzări, cereri de strămutări, cereri de amânări.

Doar vreau să menționez că la etapa dată au mai rămas de a fi audiați doar patru martori care aparțin apărării.

Toate probele acuzării, datorită implicării conducerii procuraturii și a acuzatorilor care reprezintă acuzarea în Curtea de Apel, s-au finalizat prin examinarea probatoriului acuzării.

Urmează doar audierea martorilor care aparțin apărării și în timpul apropiat deja o să avem o finalitate pe dosarul de învinuire a domnului Ilan Șor”, a declarat Dumitru Robu.

Procurorul Robu afirmă că Ilan Șor și-ar putea ispăși pedeapsa în Israel, dacă nu va fi extrădat în Republica Moldova, însă sunt șanse ca acesta să fie totuși extrădat în țara noastră.

„Suntem convinși că în cazul în care nu va fi extrădat, cel puțin, își va ispăși pedeapsa în Israel, deoarece este o procedură prin care noi putem remite sentința de condamnare statului Israel.

Din câte cunosc acum cererea de extrădare este încă în curs de examinare și nu avem un răspuns final, dar sunt șanse ca el să fie extrădat în Republica Moldova”, a conchis Robu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *