Economie

Producătorii de fructe din Moldova pot învăța cum să cucerească piața UE

În acest sens, operatorii economici din domeniul agroalimentar sunt invitați să învețe de la experți internaționali din Belgia, Olanda, România, Germania, reprezentanți ai marilor rețele de desfacere, precum Metro Cash&Carry, cum să exporte pe piețele din UE și altele.

Așadar, în cadrul unui ciclu de șase sesiuni de instruire, fiecare cu șase seminare în regiunile țării, se vor oferi informații concrete referitoare la legislația UE vizavi de condițiile de producere, ambalare, etichetare a produselor agroalimentare ce vor fi exportate pe piața UE, legislația internă referitoare la procedurile vamale, certificarea fito-sanitară, cerințele de acces pe piața UE, cerințele de acces în rețele internaționale și rețele engros, crearea rețelelor de distribuție, aspectele contractuale și multe altele.

Următoarele sesiuni de seminare se vor desfășura în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie și în perioada 1-8 octombrie curent.

În cadrul celei de-a doua etape, companiile care își propun identificarea unor parteneriate noi în UE vor beneficia de câteva vizite în Belgia, Olanda și România, ce vor va avea loc în perioada 12-17 octombrie. Prin urmare, companiile interesate de a participa în cadrul acestor misiuni sunt invitate să contacteze Asociația Businessului European (EBA) din Moldova sau Camera de Comerț și Industrie (CCI) pentru a se înregistra.

Pe durata misiunilor se vor identifica parteneriate concrete pentru producătorii și procesatorii de produse agoalimentare din RM. De asemenea, reprezentanții companiilor autohtone vor vizita instituții de certificare internațională, precum și rețele de magazine de talie internațională pentru eventuale colaborări.

Proiectul este finanțat de guvernul Suediei și implementat prin intermediul IFC Moldova.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *