CSI / Rusia

(PROGNOZE) Experții estimează o scădere a economiei ruse și o creștere a celei globale

Experţii cartelului sunt de părere că, în 2016, PIB-ul Rusiei va creşte cu 0,3 la sută, al lumii – cu 3,4 la sută. Rate mari de creştere economică va demonstra China (6.8, respectiv 6.4 la sută) şi India (7,3, respectiv 7,6 la sută).

Totodată, pe 8 decembrie, ministrul Dezvoltării Economice al Rusiei, Alexei Uliukaiev a spus că încetinirea economică a ţării sale din acest an va fi de 3,7 la sută. În 2016, economia rusă va creşte cu un procent, a spus oficialul.

Pe de altă parte, pe 2 septembrie, fostul ministru de finanţe, şeful Comitetului pentru iniţiativa civilă, Alexei Kudrin, a spus că, în anul 2020, contribuţia economiei ruse la PIB-ul mondial va fi cea mai mică din istoria ţării de la prăbuşirea Uniunii Sovietice. Experţii o estimează la 2,6 la sută.

Potrivit lui Kudrin, principala provocare pentru Guvern este punerea în aplicare a reformelor structurale în mai multe domenii: juridic, fiscal, legislativ şi aşa mai departe. Numai reforma statului va reduce dependenţă de petrol şi va oferi acces la o creştere durabilă, a spus el.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *