Actualitate

Propagandistului putinist Vladimir Socor, travestit în ”analist occidental” și mare ”expert în problemele Estului” ocultează vizita lui Kozak la Chișinău, adormindu-i pe naivi

 Numitul Socor dă glas narațiunilor Moscovei într-o declarație la Europa Liberă, care parcă a luat-o razna (detalii AICI), manipulările fiind apoi împrăștiate cu sârg în presa moldovenească. Scopul apariției lui Socor este, ați ghicit, vizita lui Dmitri Kozak la Chișinău, pe care propagandistul travestit în ”analist occidental” și ”expert în problemele Estului” se căznește să o oculteze împachetând-o cu cel mai caraghios staniol rusesc.

Mai exact, Vladimir Socor încearcă să ducă în derizoriu vizita lui Kozak (cea mai mare provocare rusească din ultima perioadă) și să-i adoarmă pe naivi, insistând că Rusia nu ar fi absolut deloc interesată geostrategic de R.Moldova. Mai mult, el îi aduce osanale lui Kozak, spunând că acesta caută soluții la Chișinău pentru armonizarea intereselor rusești și a celor occidentale și americane (de parcă așa ceva ar fi posibil), lăsând să se înțeleagă că Rusia centrează și tot ea dă cu capul, prezentând Moscova ca fiind preocupată de ”armonia” relațiilor internaționale și puterea care caută și decide echilibrul în zonă, când, în realitate, situația este diametral opusă.

Ideea perversă rostogolită de Socor, anume că Rusia nu ar fi deloc interesată de R.Moldova, este o minciună uriașă și, evident, o predilectă narațiune moscovită. Valențele geostrategice ale R.Moldova sunt foarte importante pentru Moscova, cu atât mai mult pe fundalul războiului din Ucraina și a tensiunilor din Georgia. Un obiectiv fundamental al Rusiei este menținerea Basarabiei departe de România și de orice apropiere de NATO, pentru a asigura în continuare (prin federalizare sau încă nu) o zonă-tampon a Moscovei. Zona e cu atât mai importantă în condițiile trupelor de ocupație rusești din așa-zisa Transnistria, această enormă rușine a Europei. E motivul pentru care unioniștii nu ajung niciodată la putere în Chișinău, ci doar moldoveniștii, stataliștii (dacă nu direct chiar agenții Kremlinului).

Amintim că Rusia a declanșat, la începutul anilor ꞌ90, un sângeros război pe Nistru tocmai pentru a distruge climatul favorabil Unirii și pentru a menține R.Moldova departe de orice apropiere de zona NATO.

Mai amintim și că, în trecut, acest Vladimir Socor a fost unul dintre aplaudacii comunistului Voronin, apoi transformându-se într-un susținător al rusofilului Igor Dodon. Mai nou, s-a travestit în mare fan al Maiei Sandu și al PAS. Mare, mare atenție la astfel de ”susținători”.

Aminitm că Vladimir Socor, este fiul lui Matei Socor, demnitar comunist de mare importanță in România socialită care a reușit să se evidențieze într-atât încât să fie menționat chiar de Elena Ceaușescu în autobiografia sa. 

Răzvan Gheorghe
p
odul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *