ROMÂNIA

Proteste în România la fabricile austriece din Sebeș și Rădăuți – Opriți tăierile ilegale de păduri

În această duminică, 15 ianuarie 2023, va avea loc un protest pentru salvarea pădurilor României. Protestul va începe la ora 14.

În fiecare an se taie din pădurile țării zeci de mii de hectare de lemn, iar acest lemn părăsește țara prin intermediul unor companii străine. România a pierdut în ultimii 33 de ani aproape 10% din suprafața împădurită. De vină pentru acest lucru sunt politicienii corupți care au vândut resursele românilor către străini pe bani foarte puțini.

Protestele se vor desfășura la fabricele austriece de la Sebeș și Rădăuți, acolo unde prietenii lui Klaus Iohannis transformă pădurile României în produse numai bune pentru export.

Până în anul 1918 imperiul austro-ungar stăpânea Ardealul și Bucovina iar acolo tăia pădurile României pentru ca la Viena să se trăiască bine. Iată că și acum se face exact același lucru, companiile străine profită de politicienii ieftini pentru a exploata resursele țării.

Protestul este organizat de către George Simion și partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Românii nemulțumiți se vor aduna la ora 14, duminică, în cele două locații: Sebeș și Rădăuți.

Industria lemnului din România adună o cifră de afaceri care depășește 6 miliarde de euro în fiecare an. Valoarea este una colosală, de două ori mai mare decât valoarea întregii cantității de grâu strânse de pe teritoriul țării într-un an.

Președintele Klaus Iohannis a părut să protejeze operațiunile îndoielnice ale companiilor austriece în domeniul exportului de lemn tăiat în România.

Klaus Iohannis nu se comportă precum președintele românilor , el arată mai degrabă precum guvernatorul unui imperiu în colonia sa. Relațiile de prietenie între cei vinovați de tăiele pădurilor țării și președintele țării sunt cunoscute.

Românii trebuie să învețe să iasă în stradă atunci când drepturile lor sunt încălcate. Dacă pădurile țării sunt tăiate și statul român condus politic de către PSD și PNL nu intervine atunci este timpul ca românii să îi apere pământul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce se intampla in Romania este la fel de grav ca in regiunea Amazonului. Cu diferenta ca se intampla chiar sub nasul UE. Am urmarit d.e. la tv-ul german cateva emisiuni in care se arata cum cei cativa bravi romani care incearca sa opreasca aceasta samavolnicie nationala sunt batuti si amenintati chiar si de politia locala. Si fireste nu se poate explica cum pot disparea paduri intregi fara ca organele legislative sa afle, ca sa nu mai zic de conducerea tarii. Dar Klaus-Cravata-Bleu se face ca plua, el are alte treburi. Cand ultimul brad va fi fost taiat pentru cativa euro, cand pamanturile vor fi fost spalate in mare si Romania va arata precum Grecia, va fi prea tarziu! Cei vinovati vor fi demult morti sau fugiti in California, dar de tras, vor trage ciobanii si taranii romani ponoasele, pentru totdeauna.

  2. Trist ca si familia regala tace nu ia atitudine fata de aceste faradelegi. Dar nu ma mir daca si insusi casa regala la fel da unde verde pt defrisari!

  3. Exista doua curente de gandire in Romania vis-a-vis de taiatul sau nu a padurilor tarii, unul conservator cu argumente solide si unul pragmatic cu argumente tehnice si economice.
    Conservatorii, sa-i numim asa pe cei care nu vor taierea nici macar a unui copac, spun : ” taierea este ilegala, distrugem ecosisteme, distrugem areale care nu mai pot fi reabilitate, ne distrugem industria prelucratoare a lemnului si nu in ultimul rand pe noi cei care locuim aceasta tara, etc, s.a.m.d..” Ceilalti vin cu argumente tehnice, in special specialisti din domeniul silviculturii, spun ceva de genul „trebuie exploatata padurea care e matura pentru ca altfel pierdem sume uriase de bani, lemnul se degradeaza si o sa-l folosi ca lemn de foc, cel mult, odata taiata padurea trebuie, spun acestia, replantata zona, imediat pentru a nu se eroda solul, asa s-a facut mereu chiar si in comunism”, cam asa e, spun eu. Pe de alta parte, adevarul e undeva la mijloc, o spun ca nespecialist, si unii si alti au ceva dreptate. Austriecii taie unele paduri pentru ca le da voie romanii, dar care romani, cei care sunt in zona silviculturii cu relatii la varful politicii, asa ca, pe principiul valorificarii la timp a masei lemnoase atunci cand inca mai are valoare economica se taiei in draci. Nu asta-i marea problema, adevarata tragedie e ca se reimpadureste prea putin si prea lent iar solurile se degradeaza accelerat si banii nu prea ajung unde trebuie. E greu de acceptat pentru romanii acest lucru cu taierea padurilor dar, sincer, inca nu m-am decis cine are dreptate, cred totusi ca trebuie valorificata inteligent padurea….., asta cu inteligenta e mai greu dar putem incerca. Mai e chestia cu O2, ne spun unii, dati oxigen omenirii, primiti subventii pentru paduri, bla, bla, in special nemtii si francezii iar ei polueaza in draci, mda.

    1. Bine, atunci hai sa „valorificam masa lemnoasa” pana la ultimul pom. Si cand vom fi ca Scotia sau Grecia, cu toti muntii doar piatra goala, macar o sa ne consolam ca macar cativa smecheri au ajuns milionari, daca ecosistemul e distrus pentru totdeauna. Ah da, cum era vorba aia din strabuni? Romanul e frate cu masa lemnoasa? Cu gandirea asta ar trebui sa facem si din manastirea Putna cazinou – scoatem asa mai mult profit si pe Voda Stefan il putem muta la Bellu…

      1. Datul cu parerea e sport national la romani, nici eu nu ma substitui de la regula, totusi, daca vrem sa ne facem un costum, recomandat este sa mergem la un croitor, vrem sa ne tundem, mergem la frizer…,doar astfel nu vom obtine un mare chici. Pe acelasi principiu al datului cu parerea, hai sa nu mai bagam in seama ce spun doctorii, doar sunt inca destule babe care stiu exact ce tratamente trebuie sa luam, profesorii, la ce sunt buni….,la nimic, noi, romanii, ne nastem destepti….,o spun marea majoritate a romanilor, doar profesorii nu sunt de acord….,mama lor.. La ce sunt buni silvicultorii…, ca si profesorii, doctorii !??. Cum spuneam, dincolo de gluma, adevarul e pe la mijloc. Padurile nu trebuiesc distruse, aici sunt categoric impotriva, clar, dar trebuiesc exploatate, asta-i parerea specialistilor in domeniu, simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *