CSI / Rusia

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a întreprins o vizită în regiunea ucraineană anexată Lugansk

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a întreprins o vizită în regiunea Lugansk anexată de Moscova în estul Ucrainei, la mai mult de opt luni de la declanşarea invaziei ruse, informează dpa și Agerpres.

Peskov, un apropiat al lui Vladimir Putin, a participat la ”un program de instruire pentru reprezentanţi ai presei şi birourile de presă din Republicile Populare Lugansk şi Doneţk”, a anunţat Kremlinul miercuri, 9 noiembrie, potrivit agenţiei de presă ruse TASS.

Dmitri Peskov, cel mai vizibil purtător de cuvânt al lui Putin atât înainte, cât şi după declanşarea războiului în Ucraina, s-a întors deja din regiune, precizează sursa citată.

Rusia a anexat regiunea Lugansk – la fel ca regiunea vecină Doneţk, precum şi regiunile Zaporojie şi Herson din sudul Ucrainei – în septembrie, încălcând legislaţia internaţională şi generând protestul ferm al comunităţii internaţionale.

Marţi, ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, a întreprins la rândul său o vizită în zona de conflict, însă locul exact al vizitei lui nu a fost făcut public.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *