Externe

Putin amenință deschis Ucraina. „Rusia va ataca centrele de comandă ale Kievului dacă Occidentul va furniza rachete cu rază lungă de acțiune”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a profitat de un interviu acordat principalului post public de televiziune de la Moscova pentru a amenința din nou Ucraina. Rusia va ataca centrele de comandă ale Kievului dacă Occidentul va furniza rachete cu rază lungă de acțiune, susține președintele rus. Putin a minimalizat pe de altă parte furnizarea de sisteme Himars de către americani – ucrainenilor. De asemenea, Putin susține că dronele folosite de ucraineni sunt mult inferioare armelor ruse.

„Există și a treia componentă, dronele. După cum știți, sunt câteva tipuri. Ele sunt folosite încă de la bun început, dar doar acolo unde nu există sisteme performante anti-aeriene, declară Putin.

Noi avem sisteme tip Panțâri. Să nu se supere nimeni, dar sistemele noastre le sparg ca pe nuci.

Am distrus zeci, trebuie să înțelegeți, zeci de astfel de aparate. Există și alte tipuri folosite pentru spionaj. Sunt o mulțime. Au zburat de la bun început și zboară și acum. Sunt trimise Ucrainei încă de la început. Toate sunt de producție externă.

Și există al treilea tip, dronele de spionaj, care au un caracter strategic. Ele zboară la înălțimi cuprinse între 8-11 kilometri. Ele au fost folosite întotdeauna.

Au fost folosite încă dinainte de începerea operațiunii, au zburat mereu deasupra Mării Negre, au zburat mereu deasupra Ucrainei, dar, într-adevăr, nu au intrat în spațiul nostru aerian.

De ce să fie date Ucrainei, nu am putut înțelege niciodată. Doar, poate pentru ca ele să aterizeze undeva și să vadă cum sunt construite, alt sens pur și simplu nu văd.

Iată de ce asta nu schimbă nimic și nu înțelegem de ce toată această nebunie cu livrările de armament, doar dacă nu cumva scopul este ca acest conflict armat să fie prelungit cât mai mult”.

Președintele SUA, Joe Biden a anunțat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri. Valoarea ajutorului se ridică la 700 de milioane de dolari, potrivit secretarului de stat Antony Blinken.

De asemenea, Marea Britanie va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de 80 de kilometri pentru a face faţă ofensivei ruse, a anunţat luni Ministerul Apărării britanic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *