Ultima oră

Putin, în stare gravă? Detaliul care îl trădează pe liderul rus: „Nu arată deloc bine” Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Șoigu

Un video în care președintele rus Vladimir Putin se ține cu mâna de o masă, în timpul unei întâlniri de joi, a stârnit noi controverse privind starea sa de sănătate, care s-ar fi deteriorat după invazia Ucrainei.

Poziția lui Putin în timpul întâlnirii cu ministrul Apărării Serghei Șoigu, în care ține strâns cu mâna colțul biroului, a ridicat noi suspiciuni despre starea sa de sănătate, scrie washingtonexaminer.com.

Vocile critice au analizat și ținuta lui Șoigu, care ar avea mai multe probleme de sănătate și despre care s-a zvonit chiar că ar fi fost otrăvit de Putin.

„Putin nu arată deloc bine azi. Oamenii au observat poziția cocoșată și faptul că se ține de birou, timp de 12 minute, cât durează întâlnirea cu Șoigu”, a scris Timothy Phillips pe Twitter.

„Șoigu murmură în fața lui Putin, se descurcă greu, sugerând urmările unui infarct”, a scris Anders Aslund, un economist suedez și fost consilier pentru Rusia și Ucraina. „Stă prost. Se descurcă prost”.

Putin l-a lăudat joi pe Șoigu pentru „victoria” din Mariupol, care, alături de Kiev, ar fi fost o țintă principală pentru Rusia.

Suspiciuni despre starea de sănătate a lui Putin

Starea fizică a lui Putin a ridicat întrebări încă de la începutul invaziei, din februarie 2022. Fața și gâtul liderului rus par umflate în ultimele filmări și experții sugerează că acesta ar lua steroizi sau ar urma ședințe de citostatice. Putin a fost vizitat de un medic specializat în cancer de tiroidă, nu o dată, ci de 35 de ori și de un altul, specializat în probleme la urechi, nas și gât, de 59 de ori, între 2016 și 2020, a informat ziarul de investigații rus Proekt.

Putin ar putea lua mulți steroizi pentru durerile de spate, a declarat Fiona Hill, expert în Rusia, care a lucrat în administrațiile prezidențiale americane.

„Putin nu arată prea bine. Este umflat la față”, a spus Hill. „Știm că s-a plâns de durerile de spate. Chiar dacă este doar atât, s-ar putea să ia multe doze de steroizi sau ar putea fi altceva. Pare a fi o urgență personală”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat însă că Putin ar avea probleme de sănătate, inclusiv luna aceasta, când a fost întrebat dacă liderul rus s-a operat de cancer la tiroidă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *