CSI / Rusia

Putin se simte amenințat: Kievul ar putea porni o urmărire penală împotriva președintelui rus

O declarație în acest sens a fost făcută miercuri seara de către Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de interne Arsen Avakov, într-o intervenție la postul de televiziune TRK Kiev.

‘Cred că o astfel de opțiune poate fi luată în considerare. Voi raporta ministrului (Avakov) cu privire la această posibilitate. Singurul impediment este că Putin ca președinte se bucură de inviolabilitate, astfel încât nu poate fi dat nici măcar în căutare prin Interpol. Există totuși Convenția diplomatică de la Viena. Prin urmare, va fi posibil să fie adus în fața justiției’, a argumentat Gherașcenko.

În același timp, Ministerul de Externe al Ucrainei consideră inadmisibilă și inacceptabilă vizita lui Putin în Crimeea.

‘Crimeea a fost ocupată ilegal. Deplasarea autorităților ruse acolo este inacceptabilă, aceasta este poziția clară și fără echivoc a Ministerului de Externe al Ucrainei’, a subliniat ministrul adjunct de externe, Daniil Lubkivski.

Președintele Rusiei a sosit miercuri la Sevastopol, unde a convocat Consiliul Securității Rusiei și alți factori responsabili de securitate în Federația Rusă pentru a evoca aspecte legate de sporirea măsurilor de securitate în Crimeea.

Joi, șeful statului rus va avea o întâlnire cu parlamentari ai Dumei de Stat, care au fost convocați de asemenea în Crimeea pentru a aborda aspecte economice și sociale ale situației din peninsulă, în contextul ofensivei armatei ucrainene împotriva rebelilor proruși în estul Ucrainei.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *