CSI / Rusia

Putin se va întâlni cu şefii companiilor petroliere din Rusia

„Vedomosti” scrie că întâlnirea este programată pentru 1 martie. Secretarul de presă al Krmelinului, Dmitri Peskov a confirmat informaţiai, dar nu a divulgat data exactă a şedinţei.

Sursele Vedomosti sugerează că participanţii la reuniune vor atinge tema îngheţării sau reducerii producţiei de petrol în baza acordurilor cu OPEC, precum şi problema impozitării sectorului.

Potrivit Rosstat, în 2015, veniturile bugetului rus din exporturile de petrol au scăzut cu 40 la sută faţă de anul precedent. Anterior, Ministerul Finanţelor a cerut o creştere a sarcinii fiscale asupra industriei de petrol. Ministrul rus de finanţe Anton Siluanov a explicat că, în conformitate cu preţurile actuale de petrol, sistemul de impozitare pentru industria petrolieră lucrează în favoarea petroliştilor şi nu a bugetului.

Potrivit experţilor, dacă preţul petrolului se menţine la $ 35 pe baril, declinul economiei ruse se poate prelungi până în 2019.

Anterior, Rusia, Arabia Saudită, Qatar şi Venezuela au semnat un acord privind îngheţarea temporară a producţiei de ţiţei la nivelul atins pe 11 ianuarie 2016. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *