Actualitate

Putin spune că nu e vina lui că prețul ouălor a explodat

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat joi scuze, un gest rar, după ce o pensionară i s-a plâns de preţul ouălor, dar liderul de la Kremlin a pus vina pe guvern şi a promis că situaţia se va îndrepta, relatează Reuters.

În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri de la sfârşit de an a lui Putin cu mass-media şi cu membri ai publicului – care au sunat din întreaga Rusie, pensionara Irina Akopova a fost prezentată stând la masa din bucătărie şi adresându-se preşedintelui prin legătură video. Ea s-a plâns că preţurile la ouă, piept de pui şi aripioare au crescut vertiginos.

“Vladimir Vladimirovici, aveţi milă de pensionari! Nu primim milioane la pensii. Rezolvaţi această problemă – nu avem la cine să ne adresăm”, a spus ea. “Vă sunt foarte recunoscătoare, mă bazez pe dumneata să mă ajuţi”, i-a spus pensionara.

Întrebarea a reflectat îngrijorarea reală a ruşilor cu privire la costul vieţii şi a venit după ce Putin a recunoscut că inflaţia s-ar putea apropia de 8% în acest an.

“Îmi cer iertare pentru acest lucru, dar acesta este un eşec al activităţii guvernului… Promit că situaţia va fi corectată în viitorul apropiat”, i-a răspuns Putin pensionarei.

Guvernul a declarat săptămâna aceasta că va scuti 1,2 miliarde de ouă de taxe de import în prima jumătate a anului viitor pentru a încerca să ţină în frâu preţurile care au crescut cu peste 40% în acest an.

Maratonul de întrebări şi răspunsuri este un format care îi oferă lui Putin şansa de a arăta că este înţelegător cu îngrijorările oamenilor obişnuiţi şi că le ordonă oficialilor relevanţi să le rezolve.

Unii dintre cei care şi-au adus problemele în faţa preşedintelui au primit soluţii imediate în timpul şedinţei de joi. La câteva minute după ce un grup de băieţi s-a plâns lui Putin de starea dărăpănată a sălii lor de sport din Crimeea, prezentatorul TV Pavel Zarubin a declarat că voluntari din teritoriul anexat de Rusia au sunat şi au promis să o renoveze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *