Politică

R. Moldova și Maia Sandu se fac de râs rămânând în CSI alături de statul terorist Federația Rusă

„Noi ca societate trebuie să ne coagulăm în jurul unei idei naționale și să reacționăm omogen, coerent. Ezitările pe planul politicii externe, discursul ambiguu cu neutralitatea, ba ne înarmăm, ba suntem neutri, ba rămânem în CSI cu un stat agresor. Sunt lucruri pe care trebuie să ni le asumăm. Când vom avea un mesaj coerent, va fi mai ușor să ne poziționăm corect și față de rușii care fug de mobilizare, care prezintă un potențial risc”, a mai spus Igor Klipii.

Maia Sandu: avem avantaje să fim în CSI

Președintele Maia Sandu a spus că problema retragerii din CSI nu este discutată în prezent.

„Să vorbim obiectiv: CSI nu este doar Rusia, dar și alte țări. Chișinăul are beneficii comerciale și economice nu numai în relațiile cu Rusia, dar și din cooperarea cu alte țări”, a spus Sandu în mai 2021, înainte de începerea agresiunii ruse în Ucraina.

Ea a mai menționat că apartenența la CSI n-ar trebui să fie legată de procesul de integrare europeană a Moldovei. „Acum este prematur să vorbim despre retragerea din CSI. Să ajungem la asta și vom discuta. Să ne mișcăm rând pe rând”, a spus președintele.

Sperăm că după ce toată lumea a văzut adevărata natură a statului terorist Federația Rusă, pro-europenii din Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, vor face acest pas – de a ieși din acea structură inutilă și toxică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Nu se fac de râs. Aplică politica binecunoscută de către toți cei care contează și anume „jițelul blând suge de la două vaci”. În stilul ăsta, jițelul moldoivan o să sugă mult și bine de la buhai.
    Ce mari așteptări pot avea donatorii și sponsorii acestui „stat” de la niște neobolșevici? Ei nu doresc decât mâna de lucru ieftină din RâMa și o zonă gri liniștită, ceea ce se pliază perfect pe avântul „statalist” și pe „națiunea civică maldavinescî” promovate la greu e actuala guvernare.

  2. Domne este asa ciudat si penibil chestia asta cu ramanerea in CSI, oare poate careva sa descifreze de ce mama dracului se mai ramane in CSI. Sa speram ca nu pentru 3 mere si o mana de nuci date statului terorist Rusia sau nu stiu ce schimb comercial cu vreun stat fantoma *STAN din Asia aiurea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *