UE / Nato

R. Moldova va participa în premieră la ministeriala NATO care va avea loc în București

Pentru prima dată, Republica Moldova este invitată la o reuniune NATO care se va desfășura la București. Anunțul a fost făcut de către șeful diplomației de la Bucuresti, Bogdan Aurescu.

“Este prima dată când va participa și Republica Moldova la o reuniune NATO. Există o reuniune la care sunt invitați și miniștrii din Georgia, Republica Moldova, Bosnia și Herțegovina pentru a discuta cum să-i sprijinim mai bine pentru consolidarea capacităților lor de apărare și a rezilienței acestor state”, a declaratministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

La reuniune au fost invitate și Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia.

„Această reuniune se va concentra pe contracararea efectelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Există o reuniune în cadrul ministerialei NATO unde va participa şi ministrul de Externe ucrainean. De asemenea vom discuta despre implementarea deciziilor summit-ului de la Madrid. Focusul va fi pe Marea Neagră în toate reuniunile. Există o reuniune cu partenerii NATO din zona Mării Negre ”, precizează Bogdan Aurescu.

Reuniunea miniştrilor de externe din 29-30 noiembrie este prima de acest fel organizată în România. Ea va cuprinde patru sesiuni referitoare la punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *